Our Impact Report 2018 is online, have a look at what what we did last year!Check it out!
Check out our Impact Report 2018!

Vacature Executive Director

Stay up to date with our weekly program

Subscribe Me
Made possible by
Andreas Stillman
by Andreas Stillman in News
November 4, 2015 comments

Venture Café kent voor het eerst een vestiging buiten de States. In hartje Rotterdam! We zoeken voor het permanente team in oprichting een Executive Director. Ben jij de persoon die we zoeken? Lees hier de vacaturetekst.

We are hiring an exective director

Stichting Venture Café Rotterdam is een nieuw initiatief in Europa dat zich richt op het versterken van het innovatie ecosysteem in Rotterdam, Nederland en daarbuiten. Het concept Venture Café heeft zich zeer succesvol bewezen in Boston en St. Louis (VS) en wordt nu in Rotterdam gevestigd in het Groot Handelsgebouw, direct naast het nieuwe Centraal Station.

Momenteel wordt de vestiging nog geleid door een tijdelijk team, maar wij zijn dringend op zoek naar de allerbeste professional die binnenkort deze bijzondere start-up gaat leiden als Executive Director. Het gaat om een positie die veel van de kandidaat vraagt maar die ook heel veel te bieden heeft:

Wat biedt de functie van Executive Director

Een leidende, verbindende en initiatiefrijke rol te midden van alle betrokkenen, zoals het bestuur van de Stichting, Venture Café Global in Boston, Gemeente Rotterdam, de start-up hubs in de regio zoals Erasmus Centre of Entrepreneurship en YES!Delft, kennisinstellingen, investeerders, fellows, partners, grote gevestigde bedrijven en natuurlijk alle start-ups.

Het belangrijkste programma van Venture Café is de wekelijkse bijeenkomst op donderdag – de Weekly Gathering – waarbij mensen elkaar ontmoeten, elkaar helpen, workshops kunnen volgen en gecoached kunnen worden. De Weekly Gatherings worden in Boston en St. Louis zeer gewaardeerd en men mag daar rekenen op zo’n 500 deelnemers, iedere week opnieuw.

Naast de wekelijkse bijeenkomst organiseert Venture Café partnerprogramma’s en een breed scala aan accelerator activiteiten waar het ecosysteem in de regio behoefte aan heeft.

In Rotterdam ligt een geweldige uitdaging onze missie uit te dragen; het sneller en beter innoveren en kansen creëren voor alle deelnemers aan het Venture Café.

Wat verwachten wij van de Executive Director

  • Sociaal en gedreven verbinder die één-op-één contacten waardeert maar ook graag het podium neemt en grotere groepen weet te overtuigen van onze missie;
  • Sterke affiniteit met ondernemerschap, dan wel zelf ondernemer geweest;
  • Gewend aan het werken in een start-up, in staat om plannen snel te vertalen naar actie;
  • Comfortabel sturend in de relatie met het Bestuur van de Stichting, Venture Café Global, overheid en andere ‘stakeholders’ in het ecosysteem;
  • Breed relatienetwerk en aantoonbare ervaring in de (internationale) wereld van innovatie en start-up;
  • Bij voorkeur wonend in Rotterdam of regio;
  • Ambitieus en diplomatiek;
  • Strategisch leider, die samen met het nieuwe team de verantwoordelijkheid voor programmering, begroting, communicatie, marketing en sponsoring aan kan;
  • Universitaire graad of vergelijkbaar;
  • Mogelijkheid deze zeer uitdagende baan te starten per 1 januari 2016.

Spreekt deze functie je aan ?
Stuur dan een CV met motivatie per e-mail naar: dieuwke@vencaf.nl
Bellen met Dieuwke kan ook; 06-41346777.

Eerst meer informatie of sfeer proeven ?
Bekijk de website www.vencaf.nl
Of bezoek de Weekly Gathering, iedere donderdag tussen 15.00 – 20.00 uur
in het Groot Handelsgebouw, Stationsplein 45, ingang A, 4e verdieping.

Comments on Vacature Executive Director

Stay up to date with our weekly program

Subscribe Me
Hidden